Lezing Mirella Lukens en inleiding Warenhuis Vanderveen

Geplaatst op: 20 maart, 2024

Datum/Tijd
20 maart, 2024
20:00 - 22:00

Locatie

Margarethahoeve

Achter de Kerk 1
Norg


Deze avond geeft buiten Mirella Lukens een lezing over haar werk Nico Vanderveen ook een inleiding over fotograferen in het Warenhuis Vanderveen.

Om alvast een idee te krijgen van het werk van Mirella kun je kijken op haar website: www.mirellalukens.nl

Documentairefotograaf

Als documentairefotograaf ben ik als een vlieg op de muur aanwezig om zo onopvallend mogelijk vast te leggen wat er gebeurt. Mijn liefde voor documentairefotografie uit zich in het groot maken van kleine, alledaagse dingen. Als een schilder uit de tijd van Jan Steen zoek ik in mijn gezinsreportages alledaagse dingen op en vergroot ze uit.

Seriematig werken

Vaak ga ik seriematig te werk. Zo heb ik een doorlopende reeks van tweelingportretten. Ook volg ik een dementerende vrouw sinds september 2019. In opdracht van Stichting Vrienden Semsstraatkerk portretteerde ik mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt voor de expositie ‘Verhalen van Groningen’.

Kunstzinnige portretten

Mijn portretten hebben vaak een kunstzinnige invalshoek en zijn veelal intiem en dromerig te noemen. Ik houd ervan om tijdens portretshoots te kletsen en door te blijven schieten, om verschillende momenten en emoties voorbij te laten komen.

Bron: www.mirellalukens.nl