Op deze pagina staan diverse handige tips om nog meer uit je camera te halen, handige software of tools of gewoon leuk zijn om te weten.


Gratis Presetpakket voor Lightroom

Op Zoom.nl introduceren ze iets bijzonders: het Zoom.nl Presetpakket, waarmee je in Adobe Lightroom je foto’s met één klik kunt transformeren. Het eerste Presetpakket is inmiddels beschikbaar: de Zoom.nl Landschap Presets. Je kunt dit unieke pakket tot en met 24 februari gratis downloaden.
Naar de website van Zoom


Meer gratis presets

Nog een site met gratis te downloaden presets. Deze keer niet alleen voor Adobe Lightroom maar ook voor Adobe Aperture en Adobe Camera Raw. Je moet je wel even registreren
Naar de website van On1


Gratis Google Nik Collection

Hiermee maak je je foto’s zoals je die voor ogen hebt met zes krachtige plug-ins voor Photoshop®, Lightroom® of Aperture®.
Vroeger moest je er aardig wat voor neerleggen, maar tegenwoordig kun je het geheel gratis en legaal downloaden. De Nik Collection, beschikbaar voor Mac of PC.
Mocht het met het installeren wat stroef gaan of heb je er wat problemen mee, dan kun je misschien op deze site nog wat tips vinden.
Naar de website van Google Nik Collection


Hoe laat is het blauwe uurtje?

The Photographer’s Ephemeris is een handige tool dat je helpt plannen bij buitenfotografie in natuurlijk licht, in het bijzonder landschap en stedelijke taferelen.
Lees meer


Jouw online harde schijf

STACK is 1000GB gratis online opslag voor het gemakkelijk bewaren, synchroniseren en delen van al je bestanden.
STACK is voor je foto’s in alle formaten, de map voor al je documenten en de plek voor al jouw kleine en grote projecten.
Het duurt even voordat je toegang krijgt, maar dan heb je ook wat.
Naar de website van Stack


De wetgeving voor het gebruik van foto’s op het web

Wanneer je foto’s op een website wilt plaatsen, is het belangrijk om rekening te houden met de wetten die hiervoor gelden. Je wilt natuurlijk geen hoge boete riskeren. In dit artikel de belangrijkste wetten en regels voor het gebruik van foto’s.
www.tribal.nl


Harvard biedt online opleiding digitale fotografie nu gratis aan

Goed nieuws voor dronefotografen die hun fotografie-skills naar een hoger niveau willen tillen: de gerenommeerde Harvard University heeft haar opleiding digitale fotografie onlangs gratis ter beschikking gesteld. De cursus bestaat uit 13 onderdelen, waarin onder andere zaken als belichting, kleurbalans, licht, software, retoucheren en histogrammen aan de orde komen.
Naar de website van handboekdronefotografie.nl


Gratis cursussen

Op Gratiscursus.be kun je gratis een aantal cursussen bekijken, waaronder Photoshop CS5, CS6 en Lightroom. Misschien niet allemaal up-to-date maar je komt er een eind mee.
Naar de website van Gratiscursus.be


Registreer je spullen

Bij Lenstag registreer je je hele uitrusting. En als het dan gestolen wordt (of je verliest het), dan kan je daar 2 dingen mee doen.
Allereerst heb je van al je camera’s en lensen nu dus de serienummers ergens genoteerd staan, terwijl ik bijna zeker weet dat nu niemand dat heeft…
Het andere voordeel is dat ze zeggen dat als je je apparatuur daar als gestolen op geeft, dat hun zoekmachines het internet afspeuren of er met jouw camera of lens nog een foto op het internet wordt gepubliceerd zodat de kans op terug krijgen van jouw camera of lens wat groter is.
Naar de website van Lenstag