FCN bij Thialf, Heerenveen

Geplaatst op: 03 februari, 2017

Zaterdag 28 januari zijn we met 18 leden naar Thialf geweest om daar te fotograferen. De rode loper lag als voor ons klaar, we konden zo door naar het restaurant voor een kop koffie of thee. Een bont gezelschap van fotografen waarvan een enkeling verkleed was als schaatser. Om 10 uur gingen we los, ieder zijn eigen ideeën volgen en als snel liep iedereen zich te vergapen een het mooie gebouw, het licht wat toch niet echt licht was. Door de LED verlichting lijkt het heel licht en wit, toch moest het ISO behoorlijk worden opgeschroefd om goed te kunnen fotograferen.

Wat een prachtig stadion is dit toch en wij mogen daar vrij rondlopen en alles fotograferen wat los en vast zit. Na 1.5 uur waren de meesten ook wel zo’n beetje overal rondom de baan geweest en verzamelden we bij de ingang voor de rondleiding.
Daar stond Bennie vd Weide op ons te wachten. Bennie is voormalig marathon schaatser en heeft ook enkele keren de Elfstedentocht gereden en kwam dan ook met enkele leuke anekdotes tijdens de rondleiding. Bennie is ook amateur fotograaf wat extra binding gaf. Voor de liefhebbers: dit is de link naar zijn pagina op hun website. Goed geregeld dus door Thialf om een amateur fotograaf de rondleiding te laten doen.
De rondleiding bracht ons in het hele ijsstadion. De ijshockeyhal, de machinekamer, perskamer, sportschool, de kantoren. Leuk om eens te zien

Van de ijsmeester kregen we nog een prachtige blauwe muts met een pompebledsje van Radio Friesland en zo konden de laatste foto’s met warme oren worden geschoten.
Tegen half 1 waren we terug bij de ingang. Een paar mensen hadden geen tijd meer en moesten verder of naar huis maar de meesten bleven nog gezellig wat eten en drinken.

We zijn benieuwd naar de foto’s, deze worden 22 februari besproken!