Slotmiddag/avond, juni 2018

Geplaatst op: 25 juni, 2018

Op zondagmiddag 10 juni verzamelden degenen die zich hadden aangemeld voor de slotactiviteit op de Brink in Zuidlaren. Omdat in de mededeling over deze activiteit sprake was van “nostalgie” dacht ik eigenlijk dat de activitiet ook daar zou plaatsvinden; er was immers op dat moment een rommelmarkt gaande, en op rommelmarkten kun je de gekste dingen aantreffen. Niets bleek echter minder waar. We werden doorgestuurd naar een industrieterrein in Hoogezand. Eenmaal daar aangekomen bleek dat we mochten fotograferen in het Nationaal Busmuseum.

Ik was aangenaam verrast toen ik in het museum een groene bus van lijn 14 van de NTM (Nederlandsche Tramweg Mij) aantrof. Dat was namelijk de lijn die ons dorp aandeed en waar ik ontelbare keren in meereed op weg van en naar school. Een feest van herkenning en inderdaad de nostalgie die ons was beloofd! Zelfs de stapel kranten die de chauffeur altijd meenam, lag er nog!

Ondanks de vrij slechte lichtomstandigheden (donkere omgeving met TL-buizen) is het ons toch gelukt om een aantal foto’s te maken. Bij slecht licht kun je een statief gebruiken, waardoor langere belichtingstijden mogelijk worden. Je kunt ook de ISO-waarden op je toestel flink verhogen (mijn camera gaat tot 16000), maar hogere ISO-waarden leiden uiteindelijk wel tot een korrelig beeld. Het is in beide gevallen een kwestie van uitproberen.

De foto’s die je in het museum hebt gemaakt worden op 5 september besproken.