Op deze pagina staan diverse handige tips om nog meer uit je camera te halen, handige software of tools of gewoon leuk zijn om te weten.


3 gratis alternatieven voor Photoshop

Ben je op zoek naar een gratis alternatief voor Photoshop? Op de site van mhilarius.nl staat een pagina met 3 gratis alternatieven. Ideaal als je wat wilt oefenen met bewerken of slechts af en toe iets weg wilt werken uit je foto. Of natuurlijk als je op zoek bent naar een gratis Photoshop achtig programma.
In het artikel worden de volgende programma’s genoemd: Photopea, Gimp en Pixlr. Maar 1 van onze leden heeft nog een extra alternatief aangedragen: XNviewMP.
naar het artikel

Direct naar het Photopea Direct naar Gimp Direct naar naar Pixlr Direct naar naar XNviewMP


Miro, een online whiteboard

Voor het maken van een fotoserie of reportage kan het handig zijn om de foto’s uit te leggen. Dit kan met het online whiteboard van:
miro.com

Op eenvoudige wijze kan je op dit board met de foto’s schuiven, tekst toevoegen, formaat aanpassen etc. Je kunt een gratis account aanmaken en daarbij heb je dan ook nog de mogelijkheid om met meerdere mensen aan een project te werken.


Aanbod van Photofacts Academy

Een jaar lang onbeperkt fotografiecursussen kijken bij de Photofacts Academy. Nederlandstalige video’s over het maken en bewerken van foto’s.

Natuur, landschap, dieren, portret, product, studio, bruiloft, zwart-witfotografie, Lightroom, Photoshop, Luminar, Nik: over al deze onderwerpen en meer, leerzame video’s die je los of als cursus kunt volgen.

Wil je het eerst eens 14 dagen gratis proberen?

Gebruik daarvoor deze link: Photofacts Academy.nl: gratisproberen.
Doe dat snel, want de speciale prijs voor een lidmaatschap is beperkt geldig!

Overtuigd en wil je na de proefperiode lid worden?

Gebruik dan deze link: Photofacts Academy: coupon.
Gebruik hetzelfde mailadres dat je gebruikt hebt voor je proefaccount. Met deze link kun je ook direct lid worden, dus zonder proefperiode.

Je betaalt voor het lidmaatschap geen 149 euro, maar slechts 99 euro.
Een speciale prijs voor leden van onze fotoclub!
De speciale prijs geldt in de maanden mei en juni, zij is dus beperkt!

Als je echt lid wordt, krijg je als bonus gratis een extra maand cadeau.


Fotocursus van Peter Knoester

Peter Knoester geeft cursussen fotograferen voor beginners en gevorderden.
Leden van de club krijgen 10% korting op de prijs. In dit bericht staat hier meer over.
Of kijk op zijn website voor meer informatie: www.knoesterfotografie.nl.


Back button focus

De back button focus is een manier om scherp te laten stellen door middel van de knop op de achterzijde van je camera.
Het is misschien even wennen, maar het heeft wat voordelen.
In een artikel van zoom.nl staan een aantal redenen waarom je hiervoor zou kiezen. Of je kunt ook een filmpje kijken op Youtube zoals deze hierover.
Naar het artikel van Zoom.nl
Naar het filmpje op Youtube


“Gratis” Nik Collection

Hiermee maak je je foto’s zoals je die voor ogen hebt met zes krachtige plug-ins voor Photoshop®, Lightroom® of Aperture®.
Het was een poosje gratis, maar DxO wil er 69 euro voor hebben. De Nik Collection, beschikbaar voor Mac of PC.
Je kunt het nog steeds gratis downloaden bij een aantal sites als je zoekt op Nik collection free. Of je kunt ook op deze site klikken.


Hoe laat is het blauwe uurtje?

The Photographer’s Ephemeris is een handige tool dat je helpt plannen bij buitenfotografie in natuurlijk licht, in het bijzonder landschap en stedelijke taferelen.
Lees meer


Gratis cursussen

Op Gratiscursus.be kun je gratis een aantal cursussen bekijken, waaronder Photoshop CS5, CS6 en Lightroom. Misschien niet allemaal up-to-date maar je komt er een eind mee.
Naar de website van Gratiscursus.be


Registreer je spullen

Bij Lenstag registreer je je hele uitrusting. En als het dan gestolen wordt (of je verliest het), dan kan je daar 2 dingen mee doen.
Allereerst heb je van al je camera’s en lensen nu dus de serienummers ergens genoteerd staan, terwijl ik bijna zeker weet dat nu niemand dat heeft…
Het andere voordeel is dat ze zeggen dat als je je apparatuur daar als gestolen op geeft, dat hun zoekmachines het internet afspeuren of er met jouw camera of lens nog een foto op het internet wordt gepubliceerd zodat de kans op terug krijgen van jouw camera of lens wat groter is.
Naar de website van Lenstag